A punt per iniciar la fase II de la CETS

0 Comments so far

Tanquem l’any 2023 havent avançat molt amb les accions previstes al Pla d’acció de la CETS de l’Alt Pirineu. Les comissions de treball de dades turístiques, de turisme regeneratiu, de cultura, la d’estacions d’esquí i la de formació turística ja han començat a funcionar. I ho tenim tot casi, casi a punt per començar el treball per acreditar les empreses que vulguin sumar-se a l’equip europeu de la CETS.

Un donarem més informació al gener! De moment, molt bones festes i molt bon any!!!

Read more

El Cordevi, festival gastronòmic del Pallars, ja està en marxa

0 Comments so far

mOntanyanes col·labora amb l’Ajuntament de Tremp en l’organització del Festival gastronòmic del Pallars, Cordevi. El festival del corder, del vi i de la gastronomia del Pallars. Un esdeveniment que compta amb la implicació i participació de les empreses agroalimentàries i de restauració del Pallars per donar visibilitat a tot el potencial productiu i gastronòmic de la comarca. Amb activitats per tothom, que inclouen tallers, demostracions, jornades tècniques, sortides amb pastors, visites amb activitats a cellers i obradors, sopars inèdits i singulars, menús km0…

Si voleu venir, ens hi veiem! ; )

 

 

 

Read more

“Comença per una cosa petita que respongui a necessitats reals, fes-ho bé i explica-ho a tothom” Natalie Taylor (2017)

0 Comments so far

Fa uns mesos vam assistir a la Jornada Repoblem el Territori, organitzades per la Fundació Món Rural. En una de les ponències, el Dr. José Emilio Guerrero Ginel, de la Universitat de Córdova, analitzava els efectes del despoblament i les eines per revertir la situació i citava aquesta frase que avui compartim i que intentem reivindicar dia a dia amb la nostra tasca.

 

Read more

0 Comments so far

Donem la benvinguda al fred i a la neu ben entretingudes! Aquests mesos estem realitzant el suport tècnic per a l’elaboració d’un Pla de viabilitat de comercialització conjunta dels productes de la Cerdanya, projecte que duem a terme conjuntament amb l’Associació Rurbans – Escola de Pastors de Catalunya. Paral·lelament, seguim amb l’implementació del Pla de Desenvolupament Sostenible de les Valls de Cardós, ara centrades en els Seminaris per a les empreses del sector turístic de les valls, una formació que va sorgir de les inquietuds i preferències del propi sector i on es pretén posar sobre la taula aspectes com l’ecoturisme, el posicionament o el valor patrimonial de les valls de Cardós.

Continuem col·laborant amb diversos projectes de promoció del producte local amb la comarca veïna del Jussà, que aquesta tardor han llençat el Cordevi, el Festival Gastronòmic del Pallars Jussà, que posa èmfasi en el corder i el vi i és fruit del treball colze a colze entre ramaders, productors locals i restauradors.

A més a més, recentment hem presentat la diagnosi de circuits curts de comercialització dels productes agroalimentaris de la Ribera d’Ebre i estem treballant en l’elaboració d’un manual d’acollida als territoris rurals amb el Grup d’Acció Local de l’Alt Urgell, entre d’altres projectes que ja anirem publicant.

Seguim treballant amb ganes per al desenvolupament i la dinamització de les zones rurals.

Read more

Fa temps que no diem res, però estem fent moltes coses!!

0 Comments so far

El fet és que anem  tant de bòlid que no tenim temps d’explicar-vos què fem. Aquest any, 2018, estem treballant a Ribera d’Ebre, en un projecte de diagnosi de l’ús i la rellevància dels circuits curts de comercialització en el sector agroalimentari. Continuem treballant en el Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les valls de Cardós. Tenim a punt les fires de productes del Parc Natural i la Fira del Ferro. Estem començant a treballar en una proposta formativa pel sector agroalimentari per l’Ajuntament de Tremp. Impartint seminaris per les empreses turístiques del Pallars Jussà, i algun projecte més, que ja us explicarem més endavant. La roda continua! I la primavera sembla que no acabar d’arribar…

Read more

mOntanyanes reb el premi Josep Virós de Picurt

0 Comments so far

Tot un plaer rebre aquest premi a mans d’Itziar González Virós, neta de Josep Virós, dona lluitadora i d’idees fermes de part de tot l’equip de Picurt. Un festival que lluita per atansar el cinema de muntanya a la nostra muntanya. Ens vam sentir molt a gust a Artedó, acompanyades de molts amics i del mateix Josep Virós, aparegut del més enllà en forma de forta tempesta de vent i aigua. Un moment únic, de realisme màgic…

Read more

Cap al Maresme a parlar de comunicació i turisme…

0 Comments so far

La Diputació de Barcelona ens ha convidat a fer tres tallers amb tècnics i empreses del sector turístic per a parlar de com millorar la comunicació amb visitants i clients. Hem parlat de com analitzar millor les nostres propostes de valor i els nostres atributs per fer-les arribar als nostres clients, connecatar amb ells i amb els seus interessos i necessitats funcionals, socials, emocionals…

Ja hem fet els tallers a Manresa, a Caldes d’Estrac (Maresme) i al juny a Igualada. Tot un plaer portar l’experiència de la muntanya terra endins fins al mar!

Read more

Jornada Aliments, territori i gastronomia

0 Comments so far

Dins del programa Al teu gust, l’Ajuntament de Tremp organitza la jornada Aliments, territori i gastronomia: com dissenyar experiències atractives per als nostres visitants? que es celebrarà el 25 de febrer a la ciutat.

La jornada s’adreça a tots els professionals (productors, elaboradors, restauradors i altres agents) amb l’objectiu de facilitar-los les eines necessàries per a dur a terme experiències vinculades a la producció agrària i la gastronomia que donin resposta a les tendències i expectatives del mercat turístic actual, a la vegada que es fomenta la venta directa dels productes i la posada en valor del territori i dels productes agroalimentàris que s’hi produeixen. Professionals i empreses que vulguin obrir els seus obradors o explotacions ramaderes a visites o a altres empreses i professionals amb les mateixes inquietuds. A la jornada s’explicarà com fer-ho, tots els aspectes que s’han de tenir en compte per fer una bona proposta, que els clients en surtin satisfets i amb ganes de repetir. Es presentaran també projectes molt interessants en aquest sentit a Catalunya i al País Basc.

mOntanyanes dóna suport tècnic a l’Ajuntament de Tremp en l’organització.

Trobareu més informació aquí

Read more

Jornada de networking: Com funciona el mercat de productes ecològics i de qualitat?

0 Comments so far

La jornada organitzada per l’Ajuntament de Tremp en el marc del programa Al teu gust es celebrarà demà dimarts 16 de febrer i s’adreça a tot el conjunt de productors agroalimentàris que treballen en el segment ecològic i de qualitat i també a operadors comercials, restauradors i distribuïdors amb l’objectiu de facilitar-los un punt de trobada.. L’objectiu de les jornades és facilitar el contacte entre els productors i el sector comercial, així com ajudar-los a entendre el funcionament del sector en tots els seus àmbits.

La sessió tindrà una primera part de presentació de la realitat del sector a Catalunya, amb un estudi molt recent promogut per Mercabarna, una ponència sobre com escollir els millors canals de venta i una taula d’experiències en diferents canals de comercialització; i una segona part, per fer contactes comercials entre els participants (dinar de networking).

mOntanyanes dóna suport tècnic a l’Ajuntament de Tremp en l’organització de les jornades.

Trobareu tota la informació aquí

Read more

mOntanyanes us desitgem un bon nadal

0 Comments so far

Top