Nova edició de la Fira de Productes del Parc Natural i de l’Ovella Xisqueta

0 Comments so far

El diumenge 14 de juny es va organitzar a Arrós de Cardós la 4a Fira de productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa.

La fira organitzada pel Parc Natural i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós amb la col·laboració de mOntanyanes pretén posar en valor la gran diversitat de productes de manufactura i agroalimentaris que s’elaboren en l’àmbit del Parc Natural, així com l’ovella aranesa, una raça que tradicionalment ha estat present al nord del Pallars Sobirà, especialment a les valls que tenien més relació amb França i la Vall d’Aran.

La Fira va acollir unes 20 parades de venta de productors del territori del Parc Natural. La diversitat de productes i productors en aquest territori és molt gran i completa, inclou formatges, embotits, galetes, carn, i truites, pel que fa al sector agroalimentari; i sabons, productes fet a base de llana, pell, artesania tèxtil, i altres professionals de les arts.

Dins les activitats de la Fira dirigides a tots els públics destacaren el concurs de xolla en dues modalitats, amb màquina elèctrica i a mà, tallers artesans d’iniciació a la mitja amb llana aranesa, elaboració de coixins amb espígol, mostra de dalla a càrrec dels veïns de la vall, ruta guiada de Ginestarre a Llosaus, d’entre altres activitats.

Read more
Top