Es posa en marxa el Programa SOMPirineu. Suport a l’Ocupació a Muntanya

0 Comments so far

El Programa vol contribuir a consolidar l’ocupació a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran fomentant la col·laboració entre empreses del territori i oferint assessorament i formació a mida. El programa està impulsat pels Consells Comarcals de l’Alt Pirineu, el Conselh Generau d’Aran i l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, en col?laboració amb diferents entitats del territori. SOMPirineu està recolzat pel SOC i el Fons Social Europeu d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, i dóna suport a professionals i empreses vinculades a cinc sectors econòmics (turisme rural, ecoturisme, senderisme, productes agroalimentaris i productes artesans de manufactura) amb l’objectiu que reforcin la seva activitat econòmica, impulsin projectes conjunts i innovadors, i generin ocupació.
Es pot rebre més informació escrivint al correu: sompirineu@idapa.cat

Read more

Ja estem preparant la IV edició de la Fira del Ferro Pirinenc

0 Comments so far

L’edició d’aquest any, que coincideix amb la V Trobada de Fallaires del Pirineu, es prepara amb noves activitats i propostes que volen donar una visió més àmplia del que és el món del ferro, des de l’extracció del mineral a les mines de la Vall fins al treball dels ferrers i forjadors per elaborar tota mena d’estris, objectes i fins i tot escultures.

Entre les principals novetats que s’inclouran en la programació hi ha la posada en marxa de dos itineraris interpretatius. Un itinerari urbà, on s’explicarà tot el procés de treball del ferro, i on la figura principal serà un martinet d’una farga a mida real, bona part del qual es construirà durant la IV Fira del Ferro. L’altre itinerari seguirà el recorregut que es realitza la nit de Sant Joan, durant la baixada de les falles, i permetrà conèixer tots els secrets d’aquesta ancestral tradició que marca l’entrada de l’estiu. Aquest itinerari inclourà l’escultura d’una noia fallaire, que es construirà també durant la fira, i que encendrà la falla major, també de forja i elaborada en l’anterior edició.

Read more

Iniciem un projecte al Baix Ebre per avaluar les millors estratègies per dinamitzar el sector agroalimentari

0 Comments so far

mOntanyanes participa en l’elaboració d’aquest estudi, impulsat des del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb el suport dels ajuntaments de la comarca.  L’objectiu és identificar les empreses amb major dinamisme i capacitat de creació d’ocupació; detectar les seves necessitats; i impulsar projectes i estratègies conjuntes de promoció i comercialització dels productes, amb la possibilitat de vincular-les a la creació de productes turístics. El projecte s’emmarca dins el Programa Treball a les  7 Comarques, subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Read more
Top