El programa Odisseu obre una convocatòria perquè les empreses del medi rural acullin a joves del territori en pràctiques.

0 Comments so far

 

52d8c550-7f40-4593-bd85-6007b73adc0a

El programa té l’objectiu d’incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques a les empreses rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial, així com el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals.

Les pràctiques en empresa odisseu permeten conèixer candidats amb formació avançada que puguin incorporar-se posteriorment a l’empresa o bé desenvolupar-hi una àrea de treball, obtenir un ajut per a remunerar a estudiants en pràctiques (2,5€/hora) i l’estalvi dels costos de tramitació del conveni de cooperació educativa amb les universitats; i difondre la teva oferta de pràctiques a totes les universitats catalanes i facilitar el procés de cerca de candidats en tractar-se de pràctiques remunerades i amb una preselecció de candidats per part de les universitats.

Per a més informació podeu consultar la plana web del projecte.

Read more

Jornada La producció de qualitat d’oliva i d’oli d’oliva a Tremp

0 Comments so far

La jornada La producció de qualitat d’oliva i d’oli d’oliva està especialment adreçada a productors i responsables de molins. La sessió, a càrrec d’Agustí Romero investigador del IRTA i membre del panell de tast oficial d’olis verges de Catalunya profunditzarà en les eines i les pràctiques a tenir en compte a l’hora de produir un oli de qualitat, així com transmetre tots aquells requisits necessaris del canal de comercialització de l’oli envasat i etiquetat.

La jornada, organitzada per l’associació de Productors d’Oli del Pallars, l’Ajuntament de Tremp, el IRTA i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració tècnica de mOntanyanes es celebrarà el proper 26 de novembre al Centre Cívic de Tarraquet a Tremp.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Per a més informació podeu consultar el programa complet aquí

Read more

El proper dilluns 23 de novembre s’inaugura a Tremp la 3a edició de les jornades vinícoles Vins d’alçada, cultius de nivell

0 Comments so far

La jornada vinícola Vins d’alçada, cultius de nivell que, enguany celebra la seva tercera edició s’emmarca dins el context de la recuperació del cultiu de la vinya i de l’elaboració del vi a la comarca del Pallars, territori que fins a mitjans del segle XIX s’havia caracteritzat per aquesta activitat. La missió és la d’elaborar l’estratègia que permeti a la comarca esdevenir una veritable Terra de vins i consolidar-se de manera que, representi un veritable revulsiu pel territori.

La jornada per tant, pretén esdevenir punt de trobada, de reflexió i de debat a partir de les diferents visions dels professionals del sector de diferents territoris de Catalunya i que, han afrontat o estan afrontant un repte similar: Quines són les claus de l’èxit? Com podem millorar la competitivitat del sector i del global del territori? Cap a on hem de dirigir els esforços i de quina manera ho hem de fer?

La primera part de les jornades es complementarà amb una segona part, integrada per dues sessions dedicades a temes tècnics específics d’interès pel sector, un tast de vins de la subzona Pallars DO Costers de Segre i la possibilitat de fer una visita als cellers de vi del Pallars.

La jornada que es celebrarà el proper dilluns 23 de novembre a la Seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (CST Pirineus) de Tremp està organitzada per l’Ajuntament de Tremp, l’Ajuntament de Torre de Capdella, l’Ajuntament de Salàs de Pallars, l’Ajuntament de Talarn, el Consell Comarcal del Pallars Jussà,  acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social – Servei Públic d’Ocupació Estatal. L’equip de mOntanyanes hi ha col·laborat en l’organització tècnica.

Per a més informació podeu consultar el programa complet aquí i fer la vostra inscripció a través del formulari en línia

La jornada i la visita als cellers és gratuïta

Read more

Elaboració del Pla de Polítiques de Dones 2016-2020 al Pallars Sobirà

0 Comments so far

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà, amb el suport de mOntanyanes ha iniciat l’elaboració del Pla de Polítiques de Dones de la comarca per al període 2016-2020 amb l’objectiu de desenvolupar accions adreçades a assolir la igualtat entre dones i homes. Els eixos d’actuació que conformen el present projecte prenen el relleu de les accions desplegades els darrers anys per part del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la resta d’Ajuntaments de la comarca, iniciades l’any 2006 amb el primer pla d’abast comarcal i renovada el 2008 amb l’aprovació del 2n pla.  Actuacions que impliquen a les diferents entitats de l’administració pública i als agents socials i que, aposten per la igualtat real d’oportunitats entre dones i homes a la comarca.

Les accions previstes en el pla d’actuació política estan adreçades a vèncer les diferents dimensions de la discriminació de gènere: les estructurals, derivades de la divisió sexual (espai i treball) i les culturals, derivades de la imposició de determinats patrons d’interpretació de la realitat social (rols i estereotips). I a construir un model real d’igualtat a partir de visibilitzar, especificar i analitzar les diferents realitats de dones i homes i les seves relacions, tractar els problemes de forma integral i radical i generar propostes que tinguin possibilitats efectives de produir canvis en la realitat material i en la simbòlica.

Com a punt de partida s’ha dissenyat una enquesta en línia per recollir el punt de vista i les aportacions de TOTES i TOTS. Amb les dades obtingudes, mitjançant les enquestes i les trobades obertes a tothom, dones i homes, que es duran a terme durant el mes de novembre, es planificaran i coordinaran els objectius i les línies d’actuació a la comarca.

Comparteix la teva visió, sabers, experiències i inquietuds per eradicar les desigualtats.  Construïm entre TOTES i TOTS un pla efectiu d’igualtat entre dones i homes.

Omple l’enquesta i participa del procés: Enquesta

 

 

Read more
Top