El paisatge, protagonista de la Jornada “Cercant una imatge de Pirineu” d’enguany

0 Comments so far

Jornades de debat que formen part d’un cicle iniciat el 2012 que vol reflexionar sobre la imatge que es projecta del Pirineu i com aquesta pot consolidar-se i reforçar-se.

Les jornades del 2013 es centraran el paisatge, amb el títol “El paisatge, valor estratègic per a una nova economia pirinenca”.

El programa aplega a importants expert en l’àmbit del paisatge i experiències del territori per debatre conjuntament quin és el paper que pot jugar el paisatge en la dinamització i valorització de les zones de muntanya.

Eduardo Martínez de Pisón, catedràtic emèrit dela Universitat Autònomade Madrid, geògraf i viatger apassionat de les muntanyes farà la ponència introductòria, posant en qüestió el difícil binomi del desenvolupament local i la conservació del paisatge. El seguiran Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge, que parlarà del canvi de paradigma que es percep en la societat i el l’economia actual, i Rafel López Monné, consultor especialitzat en turisme i senderisme, que basarà la seva ponència en possibles estratègies de comunicació que poden utilitzar-se per parlar de paisatge al Pirineu.

A totes aquestes intervencions, s’hi sumaran un conjunt de 6 experiències del territori recollides a les 6 comarques de l’Alt Pirineu i Aran i basades en la valorització d’un determinat paisatge singular. Així, es parlarà d’espais agraris; de paisatges geològics; de paisatges  alpins ; de petits pobles pirinencs; de romànic i espais protegits  i de paisatges de frontera.

Les jornades del 2012 van centrar-se en el paper del sector agroalimentari com a impulsor d’estratègies de dinamització al Pirineu.

Podeu consultar el Programa de l’edició 2013

Read more

Jornades “Cercant una imatge de Pirineu: El paisatge, valor estratègic per a una nova economia de muntanya”

Comments Off on Jornades “Cercant una imatge de Pirineu: El paisatge, valor estratègic per a una nova economia de muntanya”

El proper divendres, 28 de juny, té lloc ala Seu d’Urgell la jornada de debat “Cercant una imatge de Pirineu: El paisatge, valor estratègic per a una nova economia pirinenca”. Aquestes són les segones jornades d’un cicle iniciat l’any passat que vol reflexionar sobre la imatge que es projecta del Pirineu i com aquesta imatge pot consolidar-se i reforçar-se.

(more…)

Read more
Top