La Fira de l’Ovella de Llavorsí ha celebrat enguany la seva VI edició

0 Comments so far

El passat dissabte 15 d’agost es va celebrar la VI edició de la Fira de l’Ovella a Llavorsí, organitzada per l’Ajuntament de Llavorsí, la col·laboració tècnica de mOntanyanes i la complicitat de l’Associació Catalana de Criadors d’Oví de Raça Xisqueta (ACOXI), l’Associació Obrador Xisqueta i l’Associació Pirineu Art. La Fira és una activitat paral·lela i complementaria a l’històric Concurs de Gossos d’Atura de Llavorsí, que el 2015 ha celebrat la seva 29na edició; i que té per objectiu acostar el món de la ramaderia ovina, així com posar en valor la feina dels ramaders i les possibilitat d’ús de les matèries primeres de la raça d’ovella més representada al Pallars, la Xisqueta.

Durant el transcurs del dia es va celebrar la mostra de corders i ovelles de raça Xisqueta, complementada per un mercat de productes agroalimentaris i artesanals, un tast gastronòmic, una mostra d’oficis artesans relacionats amb la ramaderia ovina i tallers artesanals, d’entre altres activitats.

 

Read more

El passat mes de juliol es va celebrar la VI edició de la Fira del Ferro Pirinenc a la Vall Ferrera

0 Comments so far

El segon cap de setmana de juliol el petit poble d’Alins a la Vall Ferrera es va convertir en un espai de trobada dels forjadors d’arreu de Catalunya, de l’estat espanyol i de la Catalunya Nord a la VI Fira del Ferro Pirinenc, certamen referent del sector del ferro i la forja del sud d’Europa. L’esdeveniment que, s’ha convertit en una de les activitats culturals més importants del Pirineu s’organitza de manera conjunta per l’associació Boscos de Ferro, l’Ajuntament d’Alins i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb la col·laboració tècnica de mOntanyanes i la participació desinteressada de més de 70 voluntaris del territori.

Durant tres dies tota la Vall Ferrera es va trobar immersa en aquest esdeveniment únic al Pirineu que explica les seves arrels i la importància històrica d’aquest mineral que li ha donat el nom. Aquesta darrera edició del 2015 sota el títol “La forja a casa”es va centrar en l’ús de la forja en la vida domèstica quotidiana.

La Fira amb la intenció de donar a conèixer també l’important patrimoni cultural relacionat amb el ferro a la Vall Ferrera va organitzar diverses activitats destinades a tots els públics: mercat de productes agroalimentaris i artesanals, exposicions, demostracions en viu, visites interpretades, recreacions, música, gastronomia, d’entre altres.  Com a cloenda de la Fira d’enguany es va celebrar un concurs de llançament de martells en el que participaren els i les forjadores

 

 

Read more
Top