Masies + Sostenibles

 

Masies + sostenibles  és un projecte de cooperació interterritorial de nou Grups d’Acció Local de diferents regions rurals de Catalunya que té per objectiu tendir a la rehabilitació, sostenibilitat i autosuficiència dels habitatges i assentaments rurals aïllats, com les masies; mitjançant alternatives sostenibles i renovables, per tal d’afavorir la seva pervivència i millorar les condicions de vida dels seus habitants, d’acord amb les seves necessitats i comoditats actuals.

En el marc d’aquesta iniciativa, els pilars principals són l’autosuficiència, l’eficiència energètica, la restauració, la bioconstrucció, la salut de l’habitatge i la gestió correcta de l’aigua i dels seus residus.

En definitiva, una aposta de futur innovadora i col·lectiva, estratègica pel patrimoni arquitectònic característic de la idiosincràsia de Catalunya, on la pròpia població local, que més coneix els seus recursos, pugui decidir el seu futur d’una manera autosuficient i sostenible, sense hipotecar a les generacions futures.

mOntanyanes hi participa donant suport tècnic en diferents accions del projecte. Especialment en l’organització de les Jornades i la Fira Masies + Sostenibles; i en l’elaboració del Masicat, el cens de masies de Catalunya.

Podeu consultar tota la informació del projecte al web: http://www.masiessostenibles.cat/

Top