Jornades “Cercant una imatge de Pirineu”

Jornades de debat que formen part d’un cicle iniciat el 2012 que vol reflexionar sobre la imatge que es projecta del Pirineu i com aquesta pot consolidar-se,  reforçar-se i influir en les estratègies de dinamització de les nostres muntanyes. Les jornades formen part de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, PICURT.

Les jornades han tractat en aquests tres anys temàtiques que afecten directament el futur del Pirineu i les seves estratègies de desenvolupament territorial.

L’any 2014 es vol reflexionar sobre el paper de l’aigua, especialment en un escenari de futur en el que es desconeix amb certesa els impactes del canvi climàtic i en el que l’aigua serà, amb tota seguretat, un recurs cada cop més cobejat.

L’any 2013 es va parlar de paisatge i es va reflexionar sobre com aquest podia valoritzar-se i esdevenir un recurs central de dinamització pirinenca.

L’any 2012 les jornades van centrar-se en la cultura agroalimentària i l’impuls que aquesta estava prenent com una
nova tendència de futur per una economia sostenible en zones rurals.

Les jornades s’estructuren a partir d’un seguit de ponències matinals de persones expertes o que han realitzat una tasca important de recerca en la matèria en qüestió i a la tarda en experiències pirinenques on l’element de debat té un paper protagonista: aigua, paisatge, producció agroalimentària…

mOntanyanes participa en l’organització i disseny de les jornades. IDAPA n’és l’entitat organitzadora,  juntament amb la Mostra de Cinema Picurt.

Per a més informació: www.idapa.cat i www.picurt.org

Podeu consultar el programa de cada una de les edicions als següents enllaços:

Edició 2014: L’aigua: un recurs imprescindible en les estratègies de futur pirinenques

Edició 2013: El paisatge, valor estratègic per a una nova economia pirinenca

Edició 2012: La cultura gastronòmica i la producció agroalimentària pirinenca

 

 

Top