Carta Europea de Turisme Sostenible Alt Pirineu

L’any 2021 vam iniciar el procés per acreditar el territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu i els municipis limitrofs amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Després d’elaborar una Diagnosi de la situació de turisme al Pallars Sobirà i als municipis del nord de l’Alt Urgell, es van consensuar els eixos estratègics i el Pla d’acció a implementar entre el 2023 i el 2027. Hi van participar més de 50 agents, tant del sector públic com del sector privat.

Finalment, a inicis d’octubre de 2023 obtenim l’acreditació. Algunes de les accions que s’hi recullen han estat valorades com a bones pràctiques per a explicar a la resta dels territoris europeus que s’integren dins el grup d’espais acreditats amb la CETS. El treball amb l’Institut de Sort donant suport als cicles formatius vinculats al turisme sostenible (Escola de Restauració Slow Food); o la tasca amb les entitats que promouen el turisme regeneratiu (projecte Gratitud, Museu de Camins, projecte Boscos de Muntanya) estan entre aquestes.

Aquest 2024 comencem la fase II del procés. Aviat, les empreses que vulguin fer un pas endavant i comprometre’s amb la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, podran també acreditar-se.

Aquest 2024 tindrem feina! I serà per continuar avançant cap a un futur més responsable des de l’Alt Pirineu.

Top