Venda de proximitat a la Ribera d’Ebre

Realització de la diagnosi i un Pla d’Acció per al foment dels productes locals i la venda de proximitat a la Ribera d’Ebre.

Durant el 2018, amb la participació d’empreses del sector agroalimentari, empreses de restauració i tècnics de desenvolupament local es va elaborar la diagnosi dels circuits de venda de proximitat a la Ribera d’Ebre. Una comarca molt dominada per la producció de fruita de pinyol, però també d’oli, vi, i altres petites produccions i projectes de transformació. La fruita de pinyol es ven en una gran proporció a través de grans distribuidors i cadenes alimentàries, però cada cop són més els petits projectes que busquen alternatives de venda de major valor afegit. De forma similar ocorre amb l’oli, el vi i la resta de produccions agroalimentàries.

L’any 2019, també a partir de sessions participatives, s’està elaborant el Pla d’Acció. Ens han ajudat a concretar les accions experts en diferents àmbits que es van identificar com a prioritaris durant el 2019. Pau Canaleta ha participat per concretar possibles estratègies de marca de territori agroalimentari. Amb el David Esteller hem buscat el vincle entre producte local i producte turístic. Pep Palau ens ha parlat de la importància de valoritzar les produccions alimentàries amb la gastronomia. I finalment, Joan Muntané ens ha parlat de les estratègies de l’Hosta de Lleida per comercialitzar i possar en valor la fruita local.

El projecte està promogut pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i els Fons Socials Europeus, a través del projecte Treball a les 7 Comarques. Podeu trobar tota la informació a:

riberadebreviva.riberaebre.org/

 

Top